U pet godina u zajednici na novom Zvečevu je boravilo 60-ak ovisnika

13
srp.
U pet godina u zajednici na novom Zvečevu je boravilo 60-ak ovisnika

Borba s ovisnošću duga je i teška. To ponajbolje zna Tihomir Šantić, kojemu je upravo radna terapija u stolarskoj radionici, u kojoj je svladao tajne obrade drva, pomogla da okrene novu stranicu u životu. Danas on nesebično pomaže drugima da stanu na noge.

– Mislim da je ovo jedini tip ustanova gdje se možeš maknuti od droge. U bolnici se samo vraćaš na medikamente i vrtiš se u začaranom krugu. Bilo mi je jako, jako teško. No kada se čovjek suoči s tim i postane svjestan da je ovo jedini put da dođe do nekog normalnog života, onda ide kroz sve to – kaže bivši ovisnik Tihomir Šantić, koji je svoju budućnost i drugi život pronašao upravo u stolarskoj radionici.

Zajedno s Tihomirom borbu protiv ovisnosti godinama je vodila i njegova obitelj. Bez njezine potpore, ali i bez potpore zajednice, ne bi uspio.

Više na glas-slavonije.hr.


https://zaklada.civilnodrustvo.hr/ www.uzuvrh.hr http://www.zagreb.hr http://www.zdravlje.hr http://www.uredzadroge.hr http://www.mspm.hr/ http://www.azoo.hr/ http://www.mzos.hr/
Pogledajte preventivni spot Udruge PET PLUS snimljen s učenicima osnovnih škola u Vladi RH na koji smo jako ponosni:Poslušajte odličan prevencijski radio jingl Udruge PET PLUS: