Dragi sine,

 

Već duže vremena se spremam napisati ti pismo. Gledam te kako rasteš i stasaš u prekrasnu mladu osobu. Sretna sam, zadovoljna i jako ponosna na tebe, i na sebe… Pametan si, drag, poslušan i volim te. Volim te svim svojim srcem i dušom, koji su puni ljubavi prema tebi.

Kada te pogledam, shvatim kako vrijeme brzo prolazi i bojim se da ti možda neću sve stići izreći, objasniti, ispričati, pokazati….toliko toga ima što bih željela da naučiš i shvatiš,a onda se okrenem i već je prošla godina, i još jedna i još jedna…..

Možda te neki puta i malo previše zamaram svojim pitanjima i brigama, ali kao mama jednostavno se brinem da sve bude u redu s tobom. Ne bih željela da završiš u nekom lošem društvu, da te uvuku u drogu, alkohol i cigarete, jer sine taj put nije put…to je stranputica koja ne vodi nikamo….a s te se  stranputice jako teško vratiti na pravi put. Bez obzira na sve, ja znam da ti znaš što je ispravno, a što nije i vjerujem u tebe i tvoje izbore.

Na žalost oko nas se šire krive poruke mladima, i mlade ljude poput tebe nije teško zavesti,  i zato se nadam da ćeš biti svjestan svega što se događa oko tebe i razmisliti o svakoj ponuđenoj opciji. Jer ružne i loše stvari se ne događaju „nekom drugom“ i trebaš stalno biti na oprezu.

Nije mi bila namjera zastrašiti te sa ovim pismom, željela sam da znaš o čemu razmišljam i i koje me misli ponekad zaokupe.

I na kraju, još jednom….volim te beskrajno i bezuvjetno i želim da i dalje budeš upravo ovakav kakav jesi!

 

Voli te tvoja mama.

 


https://zaklada.civilnodrustvo.hr/ www.uzuvrh.hr http://www.zagreb.hr http://www.zdravlje.hr http://www.uredzadroge.hr http://www.mspm.hr/ http://www.azoo.hr/ http://www.mzos.hr/
Pogledajte preventivni spot Udruge PET PLUS snimljen s učenicima osnovnih škola u Vladi RH na koji smo jako ponosni:Poslušajte odličan prevencijski radio jingl Udruge PET PLUS: