Draga moja djevojčice,

sad bi se naljutila da znaš da sam te tako nazvala jer ti si već velika. Ipak za mene imaš malih 13 godina.

Vrijeme brzo prolazi a ove nove generacije još brže odrastaju. Znate sve o svemu i teško vas je nečim iznenaditi ili poučiti. a u stvari znate tako malo jer nemate vremena za naše priče.

Zato ću ovdje pokazati svoje strahove i nadati se da ćeš negdje prepoznati moj rukopis.

Bojim se za tebe, istina je, iako to nikada ne bi rekla. Strah me da ne počneš pušiti, ili možda već jesi, jer ne možeš u svom malom svijetu odvagnuti potrebu za dokazivanjem i posljedice toga. Strah me da se ne spetljaš s nekim mangupom zbog kojeg ćeš biti nesretna i plakati kad nitko ne vidi. A najviše od svega me strah da ti ne ponude neku cigaretu, drogu ili nešto slično. Tješim se da bih to primijetila,  a opet nisam uvjerena da se mogu opustiti.

Kao mala pročitala sam knjigu “Mi djeca s kolodvora ZOO” i donijela odluke koje i danas traju i sretna sam zbog toga. Vjerujem da ćeš i ti naći svoj put.

 

Mama

 


https://zaklada.civilnodrustvo.hr/ www.uzuvrh.hr http://www.zagreb.hr http://www.zdravlje.hr http://www.uredzadroge.hr http://www.mspm.hr/ http://www.azoo.hr/ http://www.mzos.hr/
Pogledajte preventivni spot Udruge PET PLUS snimljen s učenicima osnovnih škola u Vladi RH na koji smo jako ponosni:Poslušajte odličan prevencijski radio jingl Udruge PET PLUS: