Draga moja kćeri,

 

toliko  puta sam se osjećala sretnom, ushićenom, ispunjenom  zahvaljujući  tvom osmjehu, tvom zagrljaju, tvojoj prisutnošću. Oživila si moj život, pružila mi najljepše sekunde, minute, dane, godine. Hvala ti što si me izabrala.   Svim se silama trudim podariti ti toplinu, ljubav, nježnost, dati ti dovoljno svega da stasaš u sretnu i zadovoljnu osobu. I nije me briga što  ćeš sutra biti,  samo budi sretna, zdrava i zadovoljna.

Dok gledam te grozne filmove, serije  i nažalost slike stvarnog života, obuzme me strah za tebe,  samo da ti nitko nikada ne naudi, samo da te ne povrijedi, a onda slike  bolesne i tužne djece i pomisao, strah i jeza, samo neka si mi zdrava, pa neka su stvari razbacane po sobi, ma nema veze što knjigu ili bilježnicu ne možemo naći,  i sve one nebitne stvari zaista postanu nebitne.

Htjela bih ti reći da vjerujem u tebe, i voljela bih da i sama u svakom trenutku vjeruješ  u sebe, da budeš svjesna koliko si posebna, pametna, divna, koliko si vrijedna svakog obožavanja i uvažavanja.

Pokušat ću te  naučiti da voljeti sebe  ne znači biti sebičan, jer kad voliš sebe, možeš voljeti i druge.

Uhvati me strah od pomisli da li ću ti u životu moći priuštiti sve što ti treba, da li ćeš imati dovoljno povjerenja u mene da mi se obratiš kad ti pomoć bude trebala, kad ti možda neće biti lako priznati neke stvari,  da li ćeš u svakom trenutku znati da te volim bezuvjetno i da sam tu kad godi ti trebam.

Strah me kad me pogledaš  grubo i kad znam da se ne slažeš s onim što ti ponekad namećem, strah me  da me tada ne voliš.

Koliko se strahova krije u meni, a  ja tebe želim naučiti da nije dobro imati strahove.

Zato se mila moja ,  dječjim smijehom smij čim duže, uživaj u svakoj zraci sunca, svakom cvrkutu ptice, reci HVALA  svakom novom danu i misli pozitivno.

Volim te

Mama

 


https://zaklada.civilnodrustvo.hr/ www.uzuvrh.hr http://www.zagreb.hr http://www.zdravlje.hr http://www.uredzadroge.hr http://www.mspm.hr/ http://www.azoo.hr/ http://www.mzos.hr/
Pogledajte preventivni spot Udruge PET PLUS snimljen s učenicima osnovnih škola u Vladi RH na koji smo jako ponosni:Poslušajte odličan prevencijski radio jingl Udruge PET PLUS: