Sine moj najdraži,

Čini se kao da je jučer bilo, kad si se rodio, ti si ispunio moje snove,  bio si baš onakav kakvog  sam te zamišljala.

Svaki dan s tobom dodatno ispunjava moj život, isprepleten  srećom  i veseljem ali i sa ponešto  briga …a već si pred kraj osmogodišnje škole i pitam se kud je brže vrijeme prošlo, izrastaš u mladića, i glas ti se mijenja i već imaš curu…bože…

Sve je baš kao što treba biti…

Ipak  još je dug je put pred nama ,i dolazi vrijeme za tebe važnih odluka, moraš odrastati. a ako se dobro sjećam, to zaista nije lako.

Često se pitam i  razmišljam  da li smo ti rekli sve što smo trebali i dali sve važne i ispravne smjernice o društvu, o drogi, o alkoholu, o cigaretama, o prvim poljupcima…

Voljela bih da imaš vremena prije svake svoje odluke preslušati  svoje srce u kojem su zapravo svi odgovori oni pravi, jer, poznavajući te, to bih od tebe očekivala.

Ipak,  uvijek postoji strah da se nećeš sjetiti u datom trenutku da su cigarete i alkohol  nepotrebni  tvom mladom organizmu, da nećeš na vrijeme shvatiti de se moraš  maknuti iz društva koje je agresivno i neprimjerenog ponašanja, i da odbiješ bilo što, što bi moglo loše utjecati na tebe.

Strah me da u razdoblju  kada se svijet otvara ispred tebe, i u silini informacija  koje te bombardiraju sa raznih strana, u želji da budeš prihvaćen od vršnjaka ,  te u trenucima brojnih upitnika u glavi zaboraviš na ono najvažnije, a to je tvoje zdravlje i sreća.  Meni  je to najvažnije. Zato me je strah.

Molim te, daj si vremena, i slušaj samoga sebe, ja vjerujem u tebe.

Ako problemi i dođu bit ću tu. Nemoj to nikada zaboraviti.

Budi to što jesi, takav si mi najdraži…ti moj mali/veliki zvrk.

Voli te Mama


https://zaklada.civilnodrustvo.hr/ www.uzuvrh.hr http://www.zagreb.hr http://www.zdravlje.hr http://www.uredzadroge.hr http://www.mspm.hr/ http://www.azoo.hr/ http://www.mzos.hr/
Pogledajte preventivni spot Udruge PET PLUS snimljen s učenicima osnovnih škola u Vladi RH na koji smo jako ponosni:Poslušajte odličan prevencijski radio jingl Udruge PET PLUS: