Održana prva radionica u selu Orle

09
svi.

26. i 27.04.2014. održana je prva radionica u našoj prekrasnoj kući u selu Orle kraj Velike Gorice. Radionica “OSAMOSTALJIVANJE ZA ŽIVOT” osmišljena je za mlade 15-20 godina sa Downovim sindromom.
Polaznici su tamo proveli subotu i nedjelju te sa oduševljenjem obavljali radne zadatke u poslovima: pripreme hrane, osobne higijene, održavanja prostora u kome smo boravili. U “školi kuhanja” zajedno s voditeljicama i dva roditelja, pripremili su svoje prve njoke od krumpira, pohali meso, čistili salatu…i puno toga naučili.

U slobodno vrijeme šetali su i izrađivali okvire za slike u likovnoj radionici. Okvire su ukrašavali tijestom, perlicama i raznim zrnjem. Nije izostala ni telovježba… Naravno bilo je vremena i za mali Party…
Pogledajte kako im je bilo…..


https://zaklada.civilnodrustvo.hr/ www.uzuvrh.hr http://www.zagreb.hr http://www.zdravlje.hr http://www.uredzadroge.hr http://www.mspm.hr/ http://www.azoo.hr/ http://www.mzos.hr/
Pogledajte preventivni spot Udruge PET PLUS snimljen s učenicima osnovnih škola u Vladi RH na koji smo jako ponosni:Poslušajte odličan prevencijski radio jingl Udruge PET PLUS: