Kreće “Edukacijom do boljeg sutra”, novi projekt financiran od MSPM!

02
lis.
Kreće “Edukacijom do boljeg sutra”, novi projekt financiran od MSPM!

01.10.2015.
Udruga PET PLUS  i MSPM potpisali su Ugovor o financijskoj potpori projekta usmjerenog integraciji u život zajednice socijalno osjetljivih skupina.
Cilj je kroz ovaj projekt pružiti zatvorenicima Kaznionice Glina edukaciju i besplatnu postpenalnu pravnu pomoć u vidu svježih i relevantnih informacija u ostvarivanju njihovih prava vezanih za život nakon izlaska iz institucije i kvalitetnim informiranjem pojedinaca o pravnim obvezama kao i savjetodavnom pomoći u  njihovoj zaštiti. Budući da su to uglavnom mlađe osobe koje su prekinule svoje obrazovanje zbog nekog kaznenog dijela, potrebno im je omogućiti dodatno obrazovanje i  aktivnosti.
Poboljšati njihovu socijalnu uključenost na način da im se razvije samopouzdanje, daje uvid u mogućnosti koje im stoje na raspolaganju, osnaže radne  i intelektualne vještine (jačanje radnih kompetencija i njihove konkurentnosti na tržištu rada kroz razvoj vještina i stjecanja prakse), omogući pravna pomoć, a sve s konačnim rezultatom emocionalnog i intelektualnog jačanja pojedinca.
Sekundarni cilj projekta je reintegracija u društvo kroz  nastavak poslova i interakciju sa lokalnim stanovništvom.
Korisnicima će se kroz aktivnosti u projektu (dodatno osposobljavanje – Edukacija za poslove u tehnici sitotisak , stjecanje novih vještina –Autogeni trening , dobivanje korisnih informacija i savjeta – Pravna pomoć i Edukacija za vođenje osobnih financija) omogućiti podizanje njihovih mogućnosti na viši nivo.


https://zaklada.civilnodrustvo.hr/ www.uzuvrh.hr http://www.zagreb.hr http://www.zdravlje.hr http://www.uredzadroge.hr http://www.mspm.hr/ http://www.azoo.hr/ http://www.mzos.hr/
Pogledajte preventivni spot Udruge PET PLUS snimljen s učenicima osnovnih škola u Vladi RH na koji smo jako ponosni:Poslušajte odličan prevencijski radio jingl Udruge PET PLUS: